Waarom bevroren vlees?

Op deze pagina willen we graag de voordelen uitleggen van shock freezing dat we toepassen op al ons vlees. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen van shock frozen vlees:

  1. Behoud van versheid en kwaliteit: Shock freezing zorgt ervoor dat het vlees direct na het uitsnijden wordt bevroren tot een kerntemperatuur van minus 18°C. Hierdoor wordt de versheid en kwaliteit van het vlees behouden op het moment van verwerking, waardoor het zijn natuurlijke smaak, textuur en voedingswaarde behoudt.

  2. Verlengde houdbaarheid: Door vlees snel te bevriezen wordt de groei van bacteriën en micro-organismen geminimaliseerd, waardoor de houdbaarheid van het vlees wordt verlengd. Dit betekent dat het vlees langer vers blijft en dat u het langer kunt bewaren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

  3. Optimale voedselveiligheid: Shock freezing draagt bij aan een optimale voedselveiligheid doordat eventuele bacteriën en micro-organismen worden geïnactiveerd door het snelle bevriezingsproces. Dit vermindert het risico op voedselbederf en ziekteverwekkende bacteriën, wat resulteert in veiliger voedsel voor consumptie.

  4. Gemak door geportioneerd vlees: Door het vlees te portioneren voordat het wordt bevroren, kunt u gemakkelijk de gewenste hoeveelheid vlees uit de vriezer halen zonder dat u het hele pakket hoeft te ontdooien. Dit maakt het eenvoudiger om maaltijden te plannen en voorkomt verspilling.

  5. Geen verspilling in onze keten: Wij streven ernaar om verspilling in onze keten te minimaliseren door efficiënt gebruik te maken van ons vlees. Door het vlees te portioneren en bevriezen, zorgen we ervoor dat alleen de benodigde hoeveelheid wordt ontdooid en bereid, waardoor verspilling wordt voorkomen.

Met deze voordelen van shock freezing kunt u erop vertrouwen dat ons bevroren vlees van hoge kwaliteit is, en dat het zijn versheid en smaak behoudt tot het moment van consumptie.