Waar komt ons vlees vandaan?

Graag vertellen we u meer over de herkomst van ons vlees.

We kopen onze koeien rechtstreeks van Europese boeren en werken samen met een Nederlandse vleesverwerker die het vlees voor ons portioneert, vacumeert en shockfreezed. Hierdoor blijft de kwaliteit van ons vlees optimaal behouden en kunnen wij een hoge kwaliteit waarborgen.

Onze keten is kort en transparant, met slechts drie schakels. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit van het vlees nauwlettend te waarborgen. We selecteren voornamelijk Duitse melkkoeien die hebben gegraasd en langzaam zijn gegroeid, wat resulteert in hoogwaardig vlees.

De belangrijkste runderrassen die we gebruiken zijn Fleckvieh, Simmentaler en Holstein. Dankzij hun voeding, waaronder veel gras, hebben deze rassen een iets hoger vetgehalte, wat de smaak van het vlees ten goede komt.

Onze dieren worden geslacht tussen de 4 en 6 jaar oud, wat langer is dan gebruikelijk voor runderen in de vleesproductie. Dit geeft hen een beter leven en zorgt voor een nog betere kwaliteit van het vlees.

Bij de selectie van ons vlees kijken we niet naar consumentenlabels, maar naar de boer en de omgang met de dieren. Bovendien werken we niet met vlees van buiten Europa vanwege de extra hoge CO2-voetafdruk. We vinden het belangrijk om te weten waar ons vlees vandaan komt, en dat begint bij de bron: de boer.